Ympäristöystävällinen pesuteknologia

DPFPRO Oy:n tarjoama hiukkasuodattimien puhdistuspalvelu perustuu pesumenetelmään. Pesumenetelmä otettiin käyttöön yrityksen perustamisvaiheessa vuonna 2018, kun perustajakaksikko Aki Uppa ja Jani Virolainen totesi sen olemassa olevan tiedon ja toteuttamiensa testien perusteella nykyisistä menetelmistä tehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi.

Hiukkasuodattimet kannattaa puhdistaa, sillä se on taloudellisestikin järkevä vaihtoehto suodattimen vaihdolle. Uusi suodatin maksaa moninkertaisesti puhdistuskustannuksiin nähden. Samalla säästyy arvokkaita luonnonvaroja, kun niitä ei tarvitse käyttää uusien suodattimien valmistukseen.

Pesumenetelmä on ekologinen tapa puhdistaa Diesel-moottorien hiukkassuodattimia. Erinomaisen laadullisen pesutuloksen lisäksi DPFPRO:n puhdistusprosessissa on huomioitu ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus kauttaaltaan. Käytössä olevassa sveitsiläisvalmisteisessa pesulaitteistossa on ns. suljettu kierto, joka tarkoittaa sitä, että laitteisto kerää talteen pesussa suodattimista irronneet hiukkaset ja ongelmajätteet. Kertyneet jätteet DPFPRO hävittää asianmukaisesti. Viemäriin ja vesistöihin ei siten pääse haitallisia aineita.

Erityisen tärkeää on, että pesupuhdistusta ei yritetä tehdä kotioloissa painepesurilla, sillä silloin on vaarana liian kovan paineen aiheuttama suodattimen kennon rikkoutuminen. Tällöin koko suodatin joudutaan vaihtamaan uuteen. Lisäksi kotioloissa suoritetussa puhdistuksessa luontoon ja viemäristöön kulkeutuu helposti haitallisia aineita ja ongelmajätettä.

DPFPRO on kehittänyt käytössään olevaa laitteistoa ja työkaluja siten, että pesuprosessista on saatu alkuperäistäkin tehokkaampi. Puhdistustulos on puhtaampi ja pesuaineista voidaan käyttää miedompia seoksia. Jokainen hiukkassuodatintyyppi on erilainen ja tarvitsee omanlaisensa pesuaineen ja veden sekoituksen. Kaikki käytössämme olevat pesuaineet ovat suodattimille turvallisia, ympäristöystävällisiä ja biohajoavia.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ympäristöystävällisiä ja vastuullisia arvoja vaalien. Tavoitteenamme on omalta osaltamme toimia liikenteen aiheuttamia päästöjä vähentäen ja siten hengitysilman laatua parantaen.

Ajankohtaista

DPFPRO Oy puhdistaa pesumenetelmällä Diesel-moottoreiden hiukkassuodattimia (DPF), katalysaattoreita ja SCR-suodattimia. Tukkeutuneet suodattimet saadaan toimimaan uutta vastaavalla tavalla, jolloin ajoneuvon polttoainetalous, käyttöikä ja käytettävyys paranevat merkittävästi. Pesu tapahtuu suodatinta vaurioittamatta ja ympäristöystävällisesti.
DPFPRO Oy:n käyttämä pesuteknologia perustuu sveitsiläisen valmistajan laitteiston käyttöön. Aloittaessaan DPFPRO oli edelläkävijä ja ensimmäinen kyseistä suodattimien puhdistusmenetelmää ja -laitteistoa hyödyntävä yritys Suomessa. "Testien perusteella totesimme, että tämä on tehokkain olemassa oleva menetelmä ja siksi päädyimme ottamaan sen käyttöön", kertoo toimitusjohtaja ja perustajaosakas Jani Virolainen.
Kuljetusalalla toimiva henkilökuljetuksiin erikoistunut asiakasyritys on ollut erittäin tyytyväinen toukokuussa 2018 alkaneeseen yhteistyöhön. Asiakasyritys on pesutekniikkaan perustuvaa palvelua kokeiltuaan tehnyt palvelusopimuksen DPFPRO:n kanssaan. Hiukkassuodattimet noudetaan ja palautetaan sovitusti, mikä on ollut asiakkaan kannalta helppoa. Yhteistyön kautta on saatu aikaan merkittäviä säästöjä ja se on tuonut huoltoprosesseihin ennakoitavuutta.

Uutisarkisto

© 2021 DPFPRO Oy. All rights reserved.