Kehittämistukea yritystoimintaan

DPFPRO Oy:n puhdistusmenetelmään perustuva palvelu tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun tämän päivän Diesel-moottorien suodattimien ongelmiin. Tavoitteenamme on työllistää ja luoda uusia palveluja maaseudulle sekä tukea ekologisen teknologian kehitystä ja edistää sen käyttöönottoa Suomessa. DPFPRO Oy on saanut hankkeeseensa tukea (20 prosenttia laitteiston hankintahinnasta) Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Diesel-partikkelisuodattimien puhdistuslaitteiston hankintaa varten.

Suodattimet poistavat pakokaasuista haitallisia pienhiukkasia, mutta ajan myötä suodatin täyttyy noesta ja tuhkasta tai menee tukkoon. Tähän asti sen on joutunut korvaamaan uudella, kalliilla suodattimella. Nyt käyttöönotetun puhdistuslaitteiston avulla suodatin voidaan tehokkaasti huoltaa takaisin alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Näin säästetään, koska luonnonvaroja ei tarvitse käyttää uuden suodattimen valmistukseen. Myöskin asiakas säästää, koska palvelu on huomattavasti uutta suodatinta edullisempaa ja suodatin on varmasti sama moottorille hyvin sopiva alkuperäistuote.

DFPPRO Oy:n Parolaan sijoitettu laite on ollut käytössä vuoden 2018 alusta saakka ja antanut jo sadoille suodattimille uuden elämän. Asiakaspalaute on ollut poikkeuksetta tyytyväistä ja positiivista. “Asiakkaat ovat ihmetelleet eniten miksi tätä palvelua ei ole ollut aikaisemmin saatavilla”, kertoo DPFPRO Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas Jani Virolainen. Hanke onkin täyttänyt tavoitteensa hyvin ja kasvu näyttää jatkuvan tasaisesti.

Ajankohtaista

DPFPRO Oy puhdistaa pesumenetelmällä Diesel-moottoreiden hiukkassuodattimia (DPF), katalysaattoreita ja SCR-suodattimia. Tukkeutuneet suodattimet saadaan toimimaan uutta vastaavalla tavalla, jolloin ajoneuvon polttoainetalous, käyttöikä ja käytettävyys paranevat merkittävästi. Pesu tapahtuu suodatinta vaurioittamatta ja ympäristöystävällisesti.
DPFPRO Oy:n käyttämä pesuteknologia perustuu sveitsiläisen valmistajan laitteiston käyttöön. Aloittaessaan DPFPRO oli edelläkävijä ja ensimmäinen kyseistä suodattimien puhdistusmenetelmää ja -laitteistoa hyödyntävä yritys Suomessa. "Testien perusteella totesimme, että tämä on tehokkain olemassa oleva menetelmä ja siksi päädyimme ottamaan sen käyttöön", kertoo toimitusjohtaja ja perustajaosakas Jani Virolainen.
Kuljetusalalla toimiva henkilökuljetuksiin erikoistunut asiakasyritys on ollut erittäin tyytyväinen toukokuussa 2018 alkaneeseen yhteistyöhön. Asiakasyritys on pesutekniikkaan perustuvaa palvelua kokeiltuaan tehnyt palvelusopimuksen DPFPRO:n kanssaan. Hiukkassuodattimet noudetaan ja palautetaan sovitusti, mikä on ollut asiakkaan kannalta helppoa. Yhteistyön kautta on saatu aikaan merkittäviä säästöjä ja se on tuonut huoltoprosesseihin ennakoitavuutta.

Uutisarkisto

© 2021 DPFPRO Oy. All rights reserved.